Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Principalul suspect, în cazul dublului asasinat de la Nisipuri, arestat pentru 30 de zile!
01.11.2017, 11:35 am

Instanța de judecată a decis, în urmă cu puțin timp, ca vânătorul bănuit în cazul dublului asasinat de la Nisipuri să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost reținut, azi-noapte, fiind bănuit în cazul dublului asasinat de la Nisipuri, de săptămâna trecută. Astăzi, va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dâmbovița, Adelina Torcică. Acesta a fost audiat, ieri, la Politie, timp de mai multe ore. Este vorba de un mecanic auto din Târgoviște, care avea cazierul curat.

Suspectul este vânător, dar avea autorizația suspendată, pentru că nu își plătise cotizația. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă, a declarat că suspectul se afla la braconaj și i-ar fi împușcat pe cei doi bărbați, pe fondul unui conflict spontan.

''Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgoviște, este vânător autorizat, deținător legal de armă, însă nu își plătise pentru anul acesta cotizația către Asociația Județeană a Vânătorilor și nu putea vâna pe fondurile aparținând asociației. I-a împușcat cu arma pe care o deținea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuții sau că ar fi fost un omor săvârșit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat", a declarat Dincă.                        

Deși bărbatul nu a recunoscut nimic, anchetatorii susțin că au probe care îl incriminează ca fiind autorul faptei. Acesta a fost foarte stăpân pe sine la primele audieri, dar apoi s-a încurcat în declarații, a încercat chiar să își construiască un alibi, dar acesta nu s-a confirmat. Bărbatul în cauză a fost inclus în cercul de suspecți încă de a doua zi, după ce a avut loc fapta.

''Neconcordanța în anumite declarații ne-a condus la a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus suspecți în cercul respectiv a fost referitor la persoane despre care am reușit să obținem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoștea pe Ifrim (unul dintre bărbații împușcați — n.r.), deși făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe același fond'', a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Mihai Dincă a mai spus că victimele se aflau pe un teren agricol din vecinătatea unui fond de vânătoare.

"Cei doi erau pe un teren învecinat, unde dețineau o proprietate cultivată cu varză. Culeseseră varză, în dimineața respectivă, o duseseră la piață unde soția lui Ifrim se afla și vindea, în Moreni, se întorseseră pentru că mai era nevoie", a adăugat prim-procurorul Mihai Dincă.

La cercetări, au participat doi procurori, 150 de polițiști și criminaliști de la București. Vă reamintim că doi bărbați au fost găsiți împușcati pe un câmp de lângă Târgoviște, joia trecută. Unul dintre aceștia era consilierul local UNPR Răzvad, Gheorghe Ifrim, iar celălalt era angajatul acestuia. Examenul medico-legal a arătat că bărbații aveau câte două împușcături de armă cu alice.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE