Oglinda zilei

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Numeroși dâmbovițeni au cerut ajutorul Avocatului Poporului în trimestrul trei al acestui an
02.11.2017, 12:42 pm

Peste 300 de persoane din judetele Prahova, Buzău şi Dâmboviţa au cerut ajutorul Avocatului Poporului, în trimestrul trei al acestui an.

La  Biroul Teritorial Ploiești au fost depuse 87 de petiții, 20 dintre ele aparținând dâmbovițenilor nedreptățiți și au fost primite 141 de apeluri telefonice. Angajații au reușit soluționarea a 55 de dosare, dintre care 7 ale dâmbovițenilor, iar 32  sunt încă în curs de rezolvare. 

Cele mai multe petiții au avut ca obiect încălcări privind dreptul de petiționare (art. 51 din Constituție), dreptul la un nivel de trai (art. 47 din Constituție – aici fiind incluse drepturile de pensie și drepturile sociale), dreptul de proprietate privată (art. 44 din Constituție) și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică (art. 52 din Constituție). Potrivit legii, în competența Biroului Teritorial Ploiești sunt cuprinse judeţele Prahova, Buzău şi Dâmboviţa, iar activitatea se desfăşoară de regulă la sediul biroului. 

Experţii Biroului Teritorial Ploieşti s-au deplasat însă lunar în judeţele Buzău şi Dâmboviţa pentru acordarea de audienţe şi pentru a primi petiţii. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxe de timbru, iar audiențele sunt gratuite.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE