Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ventilator respirator, donat Maternității Târgoviște!
14.11.2017, 7:24 pm

Vești foarte bune pentru Maternitatea din Târgoviște care a primit, la sfârșitul lunii trecute, un ventilator de ultimă generație necesar micuților cu probleme respiratorii.

,,Beneficiile repartizării  acestui aparat este imens. Este un aparat performant, de ultimă generație, vital pentru micuții cu probleme respiratorii, dar în special pentru prematurii cărora nu le funcționează plămânii până reușesc să se descurce cu forțe proprii. În medie, aproximativ 60 de copii beneficiază pe an de acest aparat de suport respirator", a declarat astăzi pentru RADIO MINISAT, șeful Secției de NeoNatologie din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, medic Roxana Aldea.

,,Donaţia a constat într-un ventilator de suport respirator în valoare de 23.500 euro şi face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012.

Anul acesta, organizaţia „Salvaţi Copiii” România a dotat, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro, 38 de maternităţi din 32 de localităţi.

Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se dovedeşte a fi extrem de important pentru maternitate, singura maternitate de grad doi care deserveşte judeţul Dâmboviţa, întrucât, anul trecut, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi, cu nevoi în acest sens, impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv", după cum se arată într-un comunicat de presă transmis la redacție de Consiliul Județean Dâmbovița.

A consemnat : Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE