Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Plângere a lui Ion Dumitru împotriva Rovanei Plumb!
15.11.2017, 4:23 pm

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ca fostul ministru Rovana Plumb să fie cercetată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Asta după ce judecătorii au admis o plângere depusă de fostul director al Romsilva, dâmboviţeanul Ion Dumitru. Acesta o acuză de abuz în serviciu, deoarece l-ar fi concediat în anul 2013 din funcția de director al Romsilva, după ce el a primit o condamnare de trei ani cu suspendare. Procurorii au clasat dosarul, însă Ion Dumitru a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție să-i oblige pe procurori să redeschidă ancheta. De asemenea, Dumitru cere să-i fie plătite drepturile salariale pe ultimii patru ani și să fie reîncadrat la Romsilva, potrivit agerpres.ro.

"Admite, în parte, plângerea formulată de petentul Dumitru Ion împotriva ordonanței nr. 582/P/2016 din data de 26.05.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică, pe care o desființează în ceea ce privește soluția de clasare sub aspectul comiterii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, a infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal (fapta de la pct.1 din ordonanță). Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică, în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârșirii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, a infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal", se arată în decizia instanței, citată de Agerpres.

În iunie 2013, Ion Dumitru, fost deputat PSD și fost manager-director general al Romsilva, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul Romsilva II.

Dumitru era acuzat de DNA că a aprobat cumpărarea unui utilaj greu din Ucraina, care de fapt era un vehicul de tip militar model 1978, construit pe un șasiu de tanc tip T34. Utilajul a costat aproape 300.000 de dolari, în timp ce prețul real a fost de 6.250 de dolari (adaos de 1.700%). Ulterior, Ion Dumitru a obținut la Tribunalul București anularea condamnării, după decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu, mai notează sursa citată.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE