Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Astăzi, Ziua Națională Antifumat, marcată și în Dâmbovița
16.11.2017, 10:58 am

Astăzi este ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN, marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa foloseşte acest prilej pentru a derula, la nivel local, activităţi de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă. Activiăţile au fost realizate în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor beneficiare la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” Târgovişte, Liceul Tehnologic Voineşti, Şcolile Gimnaziale „Profesor Paul Bănică” şi „Coresi” Târgovişte, Ulmi, Comişani, Lazuri, Văcăreşti, Nucet, Pietrari, Râncaciov, Brezoaia, Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Târgovişte şi Asociaţia Provita 2003 Târgovişte

Totodată, având ca temă „Tutunul, o ameninţare globală în calea dezvoltării!”, această zi oferă Agenţiei Naţionale Antidrog cadrul sensibilizării populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv”, înurajându- pe cei care nu fumează să ceară dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, merită abordat și subiectul fumatului secundar, în special în cazul copiilor care cresc în familii cu cel puţin un membru fumător. Fără voia lor, aceştia sunt expuşi atmosferei viciate de fumul de tutun  şi, în plus, există un risc crescut de a deveni ei înşişi fumători. De aceea, exemplul personal al părinţilor nefumători este cel mai bun mijloc pentru a îşi convinge copiii să nu fumeze.  

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE