Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor rutiere, marcată, ieri, la Muzeul Poliției din Târgoviște!
20.11.2017, 2:47 am

Angajații Structurii de prevenire a criminalității și polițiștii de la Serviciul Rutier, sprijiniți de reprezentanții Clubului „Valah Motors” din Târgoviște și cei de la „Retromobil Club” România, au organizat, ieri, între orele 10.00-12.00, o activitate la Muzeul Poliției Române pentru a marca „Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor de Circulație”.

Activitatea a debutat cu discursul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef de poliție, Danil Zepiși, care a subliniat importanța respectării normelor rutiere pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație.

Participanții, copii de toate vârstele, părinți, polițiști și motocicliști, au ținut un moment de reculegere pentru victimele accidentelor rutiere.

Copiii și părinții au avut posibilitatea testării ochelarilor Drager prin intermediul cărora au trăit reacțiile și consecințele consumului de alcool și droguri.

„Supraviețuitorii” - expoziția de scaune extrase din epavele autovehiculele implicate în accidente rutiere grave și autovehiculele de epocă expuse în curtea Muzeului au constituit alte puncte de interes pentru școlari.

Activitatea s-a încheiat cu  vizita gratuită la Muzeul Poliției Române, informează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița.

Sursa citată mai informează că, în primele zece luni ale acestui an, polițiștii de la rutieră au desfășurat 94 de acțiuni pentru depistarea și sancționarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise de lege.

Au fost constatate 167 de infracțiuni privind conducerea unor autovehicule pe drumurile publice de către persoane cu alcoolemii peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 4 privind șofatul sub influența drogurilor sau a unor substanțe interzise de lege.

Totodată, polițiștii au întocmit 18 dosare penale pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Alte 246 de persoane au fost depistate în timp ce conduceau autoturisme având alcoolemii sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de acestea, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere și a suspendării dreptului de a șofa pentru o perioada de 90 de zile, precum și sancționarea contravențională cu 9 până la 20 de puncte amendă (145 lei-valoarea unui punct amendă).

De asemenea, IPJ Dâmbovița mai informează că, de la începutul anului și până în prezent, pe raza județului nostru s-au înregistrat 35 de accidente de circulație care au avut ca și cauză concurentă șofatul sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre acestea s-a soldat cu decesul unei persoane.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE