Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mâncați pește pentru o inimă sănătoasă și o memorie excelentă!
20.11.2017, 2:48 pm

Din punct de vedere al alimentației, postul Crăciunului este considerat mai ușor, mai permisiv decât celelalte posturi din calendarul ortodox pentru că aproape la fiecare sfârșit de săptămână, dar și cu prilejul unor sărbători, este dezlegare la pește.  De exemplu, mâine de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, se consumă pește.

Nutritioniștii chiar ne recomandă consumul de pește deoarece prin compoziția sa, acesta menține inima sănătoasă. Astfel, pentru persoanele îngrijorate de sănătatea inimii, indiferent dacă vor să evite problemele sau au deja o afecțiune pe care caută s-o amelioreze, o masă sau două de pește pe săptămână poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic.

Peștele este un aliment bun pentru sănătate deoarece este sărac în grăsimi și bogat în proteine, minerale si oligoelemente. În compoziția sa, peștele are acizi grași omega3, grăsimi sănătoase, pe care organismul nu le poate produce singur și care au efecte benefice asupra inimii și vaselor de sânge.

Acizii grași omega3 fluidizează sângele, scad tensiunea și colesterolul, îmbunătățesc capacitatea de învățare și memorare și stimuleaza imunitatea. O porție de pește de o sută de grame furnizează organismului, pe lânga acizi grasi omega3, cam jumătate din necesarul zilnic de proteine, vitaminele A, B si D, dar și minerale, precum fosfor, seleniu si iod, ne mai spun nutriționiștii.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE