Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Marș împotriva violenței domestice, joi, la Târgoviște!
21.11.2017, 4:25 pm

Un marș împotriva violenței domestice va avea loc, joi, la Târgoviște. Manifestarea este organizată de Direcția de Asistență Socială Târgoviște, în parteneriat cu Crucea Roșie, Arhiepiscopia Târgoviște și Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), pentru a marca Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței asupra Femeii, stabilită la data de 25 noiembrie.

Acțiunea are ca scop prevenirea și combaterea violenței domestice prin informarea si sensibilizarea comunității cu privire la fenomenul social cu efecte grave pe care îl are mediul familial violent asupra membrilor familiei și a societății, în general.

Marșul va începe la ora 14,00, având ca punct de plecare scuarul Primăriei Târgoviște și urmând traseul - strada Poet Grigore Alexandrescu – B-dul. Mircea cel Bătrân - Prefectura Dâmbovița. Sunt așteptați să participe la această acțiune toți cei care condamnă violența, indiferent de natura ei.

Pe durata marșului, vor fi împărțite flori cu mesajul ”Dăruiește, nu lovi”. La final, se vor înălța 100 de baloane albe, reprezentand numărul persoanelor- victime ale violenței în familie care au fost susținute prin servicii sociale în schimbarea atitudinii față de propria viață.

"Ca element de sensibilizare, vor exista, în spațiul public, trei siluete de femei-martore tăcute, simbol al femeii care suferă din cauza violenței în familie. Fiecare siluetă va avea inscripționată o poveste a unui caz din județul Dâmbovița. Prin aceasta, se dorește sublinierea faptului că violența în familie nu este o simplă poveste sau ceva ce ține de mentalitate, ci este o realitate care poate fi fatală. În jurul siluetelor, se vor aprinde lumânări", se arată într-un comunicat al Primăriei Târgoviște, remis, astăzi, la redacție..

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE