Radio Minisat - Stiri Targoviste Dambovita - Salvamontiștii dâmbovițeni închid, de astăzi, traseul spre Vf. Omu

Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Salvamontiștii dâmbovițeni închid, de astăzi, traseul spre Vf. Omu
27.11.2017, 2:50 pm

Puțin peste jumătate din spațiile de cazare din zona Padina-Peștera au fost ocupate, în weekendul care a trecut. Mulți turiști au fost însă în tranzit, spre peștera Ialomiței. Dacă sâmbătă, vremea a fost mohorâtă, ieri, cerul s-a înseninat și temperaturile au fost plăcute. Șeful Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu, a declarat că dimineață a început să cadă lapoviță și sunt așteptate ninsori viscolite.

"Dimineață, a început lapovița. Mașinile de la LDP deja au intrat în munte să dea cu nisip pentru că au fost câteva porțiuni cu polei", a precizat șeful Salvamont Dâmbovița.

Doru Deaconescu a adăugat că traseul spre Vf. Omu va fi închis de astăzi și recomandă turiștilor care vor merge în zona Padina-Peștera în minivacanța de 1 Decembrie să îi consulte pe salvamontiști înainte de a urca pe traseele montane.

"Să se intereseze de starea drumurilor. În caz că vor cădea cantități mari de zăpadă, Dichiu se va închide și se va circula pe la Sanatoriul Moroieni. Cei care vin în munte să aibă mașinile echipate de iarnă, eventual, și lanțuri să aibă în mașină. Pentru cei care se aventurează pe trasee montane, să treacă pe la Salvamont să le recomandăm pe unde să o ia, iar, dacă sunt echipați, să le dăm și un salvamontist-doi să-i escorteze. Traseul spre Vf. Omu îl închidem", a adăugat șeful echipajului Salvamont Dâmbovița.

                           

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE