Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Expoziție științifică interactivă, la Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu!
01.12.2017, 5:26 pm

O expoziție științifică interactivă va fi deschisă, luni, la Biblioteca Județeană “I. H. Rădulescu” din Târgoviște. Până pe 15 decembrie, participanții vor putea vedea sau chiar face 18 experimente din care vor înțelege mai multe despre energia potențială, forța lui Arhimede, despre modul de plasare a sarcinilor electrice apărute prin electrizare în diferite tipuri de materiale, despre reflexia luminii în oglinzi, despre vid și ,„puterea” presiunii aerului.

Organizatorii expoziției interactive, „Ambasadorii prieteniei”, precizează că elevi de la colegiile „Ienăchiță Văcărescu” și “Ion Ghica” din Târgoviște vor fi ghizii care vor explica principiile sau fenomenele pe care le ilustrează demonstrațiile, dar vor și pune la dispoziție cele necesare pentru a realiza vizitatorii experimentul dorit.

Programul de vizitare este, de luni pînă vineri, de la 10.00 la 18.00. Grupurile care se vor programa nu trebuie să aibă peste 28 de membri. Călătoria în lumea științei poate dura aproximativ o oră.

Deschiderea va avea loc, luni, la ora 14.00, când participanții vor avea ocazia să încerce echipamentele pregătite și vor putea urmări proiecția video de planetariu (prezentată de Valentin Grigore-SARM). De la ora 20.00, organizatorii ne invită să observăm prin telescop relieful lunar, două stele mai strălucitoare (Capela și Aldebaran - Ochiul Taurului) și roiul de stele Pleiade (Cloșca cu pui).

Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița.

REGULAMENTUL EXPOZIȚIEI:

Distrează-te, privește, atinge, rotește, apasă și descoperă!

Atinge exponatele, explorează, fă experimente!

Discută rezultatele! Amintește-ți că ești aici pentru a te distra, a-ți lărgi cunoștințele și pentru a comunica!

Dacă vrei să afli mai multe, citește descrierea exponatelor. Chiar și cele mai evidente lucruri pot fi descoperite într-un nou mod.

Pune întrebări! Noi suntem aici pentru a te face să te simți cât mai confortabil și interesat.

Împărtășește cu noi ideile și gândurile tale! Noi îți vom respecta în mod sigur dorințele și sugestiile.

Fii politicos cu ceilalți vizitatori și grijuliu cu echipamentele!

Povestește-le prietenilor tăi despre expoziție!

Lasă-ți frații și surorile mai mici de 3 ani acasă! Aici se vor plictisi repede și vor plânge, deranjând!

ceilalți vizitatori.

AMINTEȘTE-ȚI:

Distrează-te, Privește, Atinge, Rotește, Apasă și Descoperă, dar nu-i deranja pe ceilalți! Nu înghionti și nu alerga prin sală!

Sticla se poate sparge și tu și prietenii tăi vă puteți răni. Nu lovi în obiectele din sticlă!

Dragi părinți și educatori, țineți evidența copiilor voștri! Nu le permiteți să circule prin expoziție nesupravegheați! Acest loc este o expoziție interactivă unde joaca se îmbină cu ştiinţa. Cu cât mai multe descoperiri, cu atât mai bine!

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE