Radio Minisat - Stiri Targoviste Dambovita - Regele Mihai va fi înmormântat la Curtea de Argeș. Cortegiul funerar va trece și prin Dâmbovița

Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Regele Mihai va fi înmormântat la Curtea de Argeș. Cortegiul funerar va trece și prin Dâmbovița
06.12.2017, 3:44 pm

Casa Regală a anunțat, azi, programul oficial al funeraliilor Regelui Mihai.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai I va ajunge miercurea viitoare, la ora 11, la Aeroportul Otopeni, de unde va fi dus la Castelul Peleș.

La ora 14.00, sicriul va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș, dar publicul nu va avea acces pe Domeniul Regal Sinaia.

În aceeasi zi, la ora 18.00, Majestatea Sa Defunctă va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal din Calea Victoriei. Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Palatul Regal potrivit unui program și unor reguli de conduită stricte.

Sâmbătă, 16 decembrie, in jurul orei 11, sicriul va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți.

Jumătate de oră mai târziu, cortegiul funerar se va deplasa cu viteză redusă către Catedrala Patriarhală, unde va avea loc slujba de înmormântare, fără a fi permis accesul publicului.

După ora 14, cortegiul funebru se va îndrepta, încetinind viteza prin localități, către Curtea de Argeș, trecând prin Titu, Găești și Pitești.

Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va avea loc în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș, în cadrul unei ceremonii private.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni (de la deces).

Cărți de condoleanțe sunt deschise, începând de astăzi, la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Mesaje de condoleanțe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE