Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Infecții respiratorii mai puține decât anul trecut, în Dâmbovița!
07.12.2017, 4:35 pm

Vești bune pentru județul Dâmbovița în intervalul de raportare 27 noiembrie-3 decembrie când nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, iar numărul infecțiilor respiratorii este mai scăzut decât anul trecut, informează purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița.

În cadrul raportării, infecții acute ale căilor respiratorii superioare sunt 772 din care 44 de cazuri internate și 160 de pneumonii22 dintre acestea fiind cazuri spitalizate.

Pe grupe de vârstă, receptivitatea a fost crescută la grupa 5-14 ani unde au fost 267 de IACRS-uri, cu 12 internări și pentru pneumonii, mai receptivă a fost grupa 2-4 ani, aici fiind diagnosticate 50 de cazuri, cu doar 3 cazuri au fost spitalizate.
 
Nu ne-au fost raportate cazuri de gripă, mai arată sursa citată.
   
Subliniem importanța masurilor de preventie și anume:
    - triajul epidemiologic în unitățile de învățământ;
    - evitarea, pe cât posibil, a intrării în contact cu persoanele bolnave;
    - evitarea staționării în frig timp îndelungat și o îmbrăcaminte corespunzătoare sezonului în care ne aflăm;
    - respectarea regulilor de igienă personală și colectivă (spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun, folosirea batistelor de unică folosință atunci cand tușim sau strănutam, aerisirea încaperilor) ;
    - evitarea autotratamentului și prezentarea la medicul de familie pentru consult și pentru institutirea unui tratament corespunzător, mai precizează DSP Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE