Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Solidaritate cu pacienții Secției de Îngrijiri Paliative de la Târgoviște!
11.12.2017, 11:41 am

Sală arhiplină, aseară, la Teatrul ,,Tony Bulandra" din Târgoviște unde s-a susținut piesa ,,Mofturile lui Nenea Iancu", în regia lui Mihai Constantin Ranin, iar fondurile obținute în urma vânzării biletelor au fost donate Secției de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Dâmbovițenii au răspuns prezent acestei invitații și niciun loc nu a fost liber. Prețul unui bilet a fost de 25 de lei, dar numeroși spectatori, sosiți la seara de caritate au făcut și alte donații în bani. La eveniment, au fost prezente numeroase oficialități județene și locale, precum și cadre medicale, care veghează pentru sănătatea dâmbovițenilor.

,,Vă mulțumesc din suflet că nu v-ați pierdut condiția de om pentru că trebuie să fii om pentru a reacționa la un asemenea mesaj transmis de medicul Carmen Marcu. Anul trecut am reacționat ca un fost coleg al ei de școală, ca un intelectual educat, care trebuie să înțeleagă scopul unei Secții de Îngrijiri Paliative. Mă bucur că am intrat și noi în rândul Europei și că avem la spitalul din Târgoviște un astfel de spațiu. De curând, mi-am pierdut un prieten chiar în acea secție. Mi s-a spus că va ajunge în această secție, la un moment dat. Am văzut cu ochii mei medici dedicați, oameni care nu ar face ce faceți dumneavoastră, zi de zi. Când ați luat invitație sau bilet, nu ați plătit pentru această piesă, spectacolul vi-l oferim noi, ați plătit, de fapt, pentru conștiința dumneavoastră, precum și pentru părinții, bunicii sau copiii dumneavoastră, ca să plece într-o lume mai bună, în condiții civilizate, când nu mai sunt șanse de vindecare. Spun civilizate pentru că noi nu suntem săraci, suntem, cumva la pragul de mizerie, astfel că trebuie să acceptăm acest lucru și să ne ridicăm cu demnitate!", a declarat, aseară, directorul teatrului târgoviștean, Mihai Constantin Ranin.

La rândul său, șeful Secției de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, medicul Carmen Marcu, a mulțumit tuturor celor care au răspuns prezent mesajului său cu privire la strângerea de fonduri pentru Secția de Îngrijiri Paliative:

,,Din păcate, în fiecare zi ne pierdem oameni dragi. Astfel ne gândim la fragilitatea vieții umane, precum și la deviza secției noastre - Viața este ca un zbor de fluture. Vă mulțumesc foarte mult că sunteți în seara aceasta, aici! Vă mulțumesc pentru faptul că încercăm să fim mai buni și vreau ca acest lucru să nu se întâmple doar de sărbători! Vă mulțumesc pentru faptul că vreți să fiți alături de noi!"

Și întocmai ca în lumea lui Caragiale, plânsul s-a amestecat aseară cu râsul pentru că uneori trebuie să nu uităm să zâmbim pentru a putea să mergem mai departe! La fiecare pas, ar fi bine să nu uităm de cei aflați în suferință, să încercăm să ajutăm pentru a trăi într-o lume mai bună, să aducem un zâmbet acolo unde s-a adunat tristețea! De la o vreme, viața îți propune teme grave, suferință, boală sau pierderea cuiva drag, astfel că ar fi bine să răspundem prezent pe scena umanității la chemarea tuturor semenilor noștri de a-i ajuta! Este cea mai importantă ,,piesă" pentru viața noastră!

,,Piesa din această seară este o comedie și vă invit să vă bucurați chiar și pe aceia care nu mai pot să se bucure! Știu că, de fapt, aceia care suferă cel mai mult, sunt cei care rămân, nu cei care pleacă. Și vreau să ne gândim împreună acum la un mare român care a plecat. Am datoria de suflet în această seară, de a vă solicita să ținem un moment de reculegere pentru Majestatea Sa, Regele Mihai I, regele nostru!", a mai spus directorul teatrului târgoviștean.


A consemnat : Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE