Radio Minisat - Stiri Targoviste Dambovita - Muzeu Horror la Moreni!

Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Muzeu Horror la Moreni!
16.01.2018, 4:37 am

În municipiul Moreni, sălile de evenimente lipsesc cu desăvârșire în ciuda unor numeroase manifestări, organizate de oameni cu chemare către fenomenul cultural.

O expoziție de artă plastică pentru a marca Ziua Culturii a fost organizată, zilele acestea, la biblioteca unui liceu din Moreni pentru că alte spații nu există.

Municipiul Moreni nu mai are nici muzee, iar clădirea fostei instituții de acest gen este, în prezent, într-o stare avansată de degradare.

În actualul context în care în capitală a fost înregistrat un caz de pedofilie, locuitorii cartierului Muzeului din Moreni, unde se află o clădire într-o stare avansată de degradare ce găzduia cândva o instituție de cultură, vor să organizeze un protest pentru a atrage atenția că, în respectivul imobil se pot ascunde persoane periculoase.


Situația fostului muzeu al municipiului Moreni este și în atenția unui consilier local din Moreni, care a inițiat și un demers prin care municipiul să redevină oraș având în vedere că localitatea nu are o dezvoltare corespunzătoare, ci doar taxe și impozite locale mai mari.

Consilierul local din Moreni, Nicolae Rabaea, este de părere că, proprietarul clădirii ar trebui amendat pentru a se ocupa de imobilul care i-a fost retrocedat. Chiar dacă acest aspect nu ține, de data aceasta, de administrația locală, situația în sine este o rușine pentru un așa-zis municipiu.

Locuitorii cartierului Muzeului sunt nemulțumiți că imobilul a devenit o groapă neautorizată de gunoi. Clădirea s-a degradat puternic după ce a fost cuprinsă de flăcări, în urmă cu câțiva ani. Incendiul a fost provocat, în încercarea de a se încălzi cu mijloace improvizate și tot atât de periculoase, de către persoane care s-au adăpostit în clădirea părăsită. De atunci, nu este nici păzit, nici împrejmuit deși clădirea are indicator cu ,,Pericol de prăbușire", nici dărâmat de actualul proprietar.

Localnicii se tem ca în imobil să nu se ascundă infractori periculoși.

Muzeul din Moreni a fost închis în 2010. Un an mai târziu, clădirea a fost cuprinsă de un incendiu ceea ce a dus la degradarea imobilului.

Trei sferturi din clădire aparţine unui proprietar din Târgovişte, iar restul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Clădirea a fost emblematică, în trecut, pentru Moreni, fiind construită de americanii care au sosit prin anii '40 să extragă petrol. O perioadă, imobilul din Moreni a găzduit Muzeul Petrolului.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE