Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Unul dintre copiii de la Grădinița Bucșani s-a îmbolnăvit de tuberculoză de la educatoarea sa
18.01.2018, 2:24 pm

Un copil de la Grădinița Bucșani a luat tuberculoză de la educatoarea sa. Institutul Marius Nasta Bucuresti a confirmat acest fapt, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița. De asemenea, instituția a infirmat diagnosticul pentru un alt copil, iar pentru cel de al treilea internat se continuă investigațiile, în prezent, acesta aflându-se sub tratament cu suspiciune de boală. Încă un copil pozitiv la testul IDR primește chimiprofilaxie la domiciliu.

Comunicatul DSP mai informează că, la acest moment, cadrele didactice, care au intrat în contact direct cu educatoarea și care s-au prezentat pentru consult pneumologic și radiografie pulmonara, nu prezintă leziuni pleuro-pulmonare active evolutive.

Educatoarea este internată, din 10 ianuarie, la Sanatoriul Moroieni. Ea a mai fost bolnavă de TBC în 2010, dar, după efectuarea corectă și completă a schemei de tratament, s-a vindecat, primind acceptul de a-și relua activitatea în anul 2011.

Ancheta epidemiologica este în derulare, cu supervizare și coordonare continuă efectuată de către DSP Dâmbovița, mai precizează instituția.

Poliţia dâmbovițenaă a deschis încă de luni, în acest caz, un dosar penal, sesizându-se din oficiu.

''S-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul este deschis in rem, în urma cercetărilor se vor dispune măsurile care se impun'', a precizat purtătorul de cuvânt al IJP, Dâmbovița Adelina Torcică, pentru Radio MINISAT.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE