Radio Minisat - Stiri Targoviste Dambovita - 50 de turiști, ajutați de salvamontiștii dâmbovițeni să iasă din zăpadă!

8 MM cu...
Oana Voichici

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

50 de turiști, ajutați de salvamontiștii dâmbovițeni să iasă din zăpadă!
22.01.2018, 1:47 pm

Un grup de aproximativ 50 de turiști a avut nevoie, sâmbătă, de sprijinul salvamontiștilor dâmbovițeni, pentru a ajunge la cabana Padina. Turiștii plecaseră din Sinaia spre Padina, iar, în zona împădurită, au cerut ajutorul salvatorilor montani, pentru că nu mai puteau înainta din cauza stratului mare de zăpadă. Incidentul a avut loc, sâmbătă la prânz, iar intervenția a durat aproximativ o oră și jumătate, toți turiștii ajungând în siguranță la destinație. Șeful Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu, a declarat că, din fericire, aceștia erau echipați corespunzător.

"Am avut ceva probleme cu un grup de turiști de aproximativ 50 de persoane, care a plecat din Sinaia-Cota 2000-Valea Dorului-Padina. Sus pe creastă, zăpada fiind viscolită, au reușit să treacă mai ușor, dar când au intrat în zona de pădure, spre noi, spre Padina, a trebuit să spargem zăpada, să-i aducem în siguranță la cabana Padina. Norocul a fost că toți erau echipați corespunzător. Duminică, au plecat înapoi pe același traseu", a precizat Doru Deaconescu.

Șeful Salvamont Dâmbovița a adăugat că au întâmpinat probleme și câțiva turiști veniți cu autoturismele la munte, după ce au rămas cu mașinile în zăpadă.

"Utilajele de la deszăpezire au făcut față greu de tot. Au trimis o freză și cu ajutorul ei au reușit să desfunde drumul și să-l și lățească. Sâmbătă, deja drumul era aranjat. Ceva probleme cu mașinile care au mai scăpat în zăpadă, n-au avut lanțuri, unii n-au avut cauciucuri de iarnă. În ultimii zece ani, n-am mai văzut atâta zăpadă ca acum", a mai spus Doru Deaconescu.

Stratul de zăpadă, în zona Padina-Peștera, este de aproximativ un metru, dar vântul foarte puternic, de săptămâna trecută, a creat dificultăți și drumarilor, care au intervenit pentru a elibera drumul.


› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE