Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Ziua Unirii, marcată printr-o horă tradițională, de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr.4 Moreni!
23.01.2018, 8:15 pm

Evenimente numeroase au avut loc astăzi la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni cu prilejul Zilei Unirii. Astfel, toți elevii și profesorii instituției de învățământ au ieșit în curtea școlii și s-au prins într-o tradițională Horă a Unirii pentru a marca importantul eveniment istoric. Școala este situată în centrul municipiului dâmbovițean astfel că momentul a fost emoționant, atât pentru elevii și profesorii instituției, cât și pentru locuitorii orașului. Cum astăzi a nins, tabloul Unirii de la Școla Gimnazială Nr. 4 Moreni a fost impresionant, peisajul fiind ca în basme. Elevii și profesorii s-au prins în Hora Unirii, plini de entuziasm, însuflețiți de sentimente frumoase de patriotism, un record notabil fiind numărul mare de participanți. La acțiune, au participat toți elevii și profesorii din instituția de învățământ.

Elevii instituției de învățământ au marcat Unirea Principatelor Române, realizată în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, și la Biblioteca Municipală Moreni. Unii dintre aceștia, respectiv, elevii clasei a-IV-a B, coordonați de doamna învățătoare, Ecaterina Crăciun, au participat la Biblioteca Municipală Moreni la o activitate în cadrul căreia a fost prezentat un film didactic despre semnificația acestui eveniment.

Evenimentul a cuprins și un atelier practic în cadrul căreia au fost realizate desene pe tema Unirii Principatelor Române.

Manifestări numeroase, prilejuite de Ziua Micii Uniri, au loc în această perioadă la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni unde fiecare clasă marchează prin activități specifice evenimentul istoric, precizează directorul instituției de învățământ, profesor, Norica Vremăroiu.

De altfel, evenimentul nu este singular la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni unde se derulează două proiecte Erasmus+, bazate pe dezvoltarea aptitudinilor artistice ale elevilor, de învățare și dezvoltare personală prin intermediul artei, a mai declarat directorul instituției de învățământ, profesor, Norica Vremăroiu.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE