Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mâine se sărbătoreşte Întâmpinarea Domnului! În popor, evenimentul se numeşte Ziua Ursului şi se află dacă primăvara e pe aproape!
01.02.2018, 9:18 pm

Crestinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc, mâine, Întâmpinarea Domnului.

Evenimentul religios are loc la 40 de zile de la Crăciun şi reprezintă momentul în care, Maica Domnului l-a adus pe Fiul Său, Iisus Hristos, la biserică, pentru a fi botezat.

Tot mâine, se fac şi diverse previziuni cu privire la sosirea primăverii, potrivit tradiţilor populare, evenimentul numindu-se şi Ziua Ursului.

Astfel, dacă în această zi e înnorat, semnele sunt totuşi bune, înseamnă că…vine primăvara, după cum ne spune înţelepciunea populară.

Dimpotrivă, dacă în această zi, este înnorat, ursul nu-şi poate vedea umbra şi rămâne afară din bârlog, prevestind prin urmare slăbirea frigului şi sosirea primăverii.

Totodată, de Ziua Ursului, în trecut, copiii erau unşi cu grăsimea acestuia. Prin această practică, se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. De asemenea, azi copiii erau afumaţi cu păr de urs, în caz că erau speriaţi din diverse motive. Practica avea valoare de alungare a ,,sperieturii”, potrivit tradiţiilor populare.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE