Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Discuții între reprezentanți ai administrației județene și CFR pentru ca ruta Târgoviște- Pucioasa-Pietroșița să nu fie închisă.
06.02.2018, 3:11 pm

Ruta Târgoviște-Pucioasa-Pietroșița, redeschisă în 2015, ar putea fi, din nou, închisă. Și aceasta pentru că, există îngrijorari pe tema randamentului acestei rute. În acest sens, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, precum și alți membri din conducerea instituției au fost prezenți ieri în județul Dâmbovița pentru a găsi împreună cu autoritățile județene soluții pe tema continuării asigurării transportului feroviar pe ruta Târgoviște- Pucioasa-Pietroșița.

,,La inițiativa domnului Senator Adrian Țuțuianu , a avut loc ieri la Târgoviște o întâlnire foarte importantă pe tema continuării asigurării #transportuluiferoviarpe ruta Târgoviște- Pucioasa-Pietroșița. Pentru că există îngrijorări pe tema randamentului acestei rute, directorul general al CFR Călători, domnul Iosif Szentes împreună cu mai mulți directori au fost prezenți în județ pentru a găsi împreună soluțiile cele mai eficiente", notează pe o pagină publică de socializare, deputatul PSD, Oana Vlăducă.

,,Ideile pe care le-am susținut la această întâlnire la care au participat prefectul județului, vicepreședintele Consiliului Județean, colegii mei parlamentari, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, dar si primarii din zona de nord a judetului, le regasiti aici.

În primul rând, cred ca trebuie subliniate câteva puncte pentru a avea o imagine și câteva #repere foarte clare pentru ce avem de făcut.

- Reluarea circulației feroviare pe ruta Târgoviște – Pucioasa – Fieni – Pietroșița a fost rezultatul unui efort foarte mare pe care o echipă întreagă (Consiliul Județean – Primării – Parlamentari) l-au făcut. Au fost demersuri enumărate și foarte multe ore pentru a convinge factorii responsabili că e necesar ca ruta să devină din nou operațională. S-a întâmplat asta în toamna anului 2015.

În aceste condiții, închiderea, din nou a rutei, ar fi un lucru extrem de negativ.

- S-au pus probleme legate de radament. Eu cred că rentabilizarea rutei ține, în primul rând, de măsuri pe care le putem aplica:

• Adaptarea #oraruluidetransport, în funcție de programul liceelor din Târgoviște, Pucioasa și Fieni. Sunt, cred, peste 1000 de elevi care ar putea folosi trenul ca să ajungă la școală. E vital să ne adresăm în primul rând în funcție de această adresabilitate.

• Intensificarea #controalelor pe aceste rute vulnerabile. Nu vom putea niciodată rentabiliza o cursă dacă, dintr-un tren cu 50 de călători, cumpără doar jumătate sau nici atât bilet.

• Adaug, în fine, ideea că la Pucioasa, societatea Sun Garden va deschide o nouă aripă. Asta înseamă mai mulți angajați, care, sigur, nu vor fi toți din Pucioasa, ci vor călători până acolo. Aceeași idee și pentru unitățile industriale care se dezvoltă la Târgoviște sau lângă Târgoviște.

Deci, adresabilitate există. Cred că totul ține de puțină iscusință în a manageria corect aceste lucruri. Sper din suflet să găsim împreună soluțiile necesare pentru că ar fi inacceptabil să ajungem din nou în situația de acum 3 ani de zile", a mai precizat deputatul, Oana Vlăducă.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE