Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Primul deces din cauza gripei, în Dâmbovița!
06.02.2018, 6:31 pm

Gripa face prima victimă, în acest sezon, în județul Dâmbovița. Anunţul a fost făcut, astăzi, de Direcția de Sănătate Publică. Este vorba de un bărbat de 78 de ani, din București, care era internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Acesta suferea de mai multe boli cronice și a murit în urmă cu o săptămână. Confirmarea privind prezența virusului gripal a venit de la Institutul Cantacuzino pe 29 ianuarie, a precizat medicul Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

De la începutul anului, în județ, s-au înregistrat alte 11 cazuri de gripă.

În perioada 29 ianuarie-4 februarie, s-a înregistrat un număr total de 895 de viroze respiratorii. Dintre acestea, 774 au fost cazuri de IACRS, cu 16 internări şi 121 au fost pneumonii, cu 6 cazuri internate, informează Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.

Au fost confirmate de către Laboratorul Institutului Cantacuzino şi 5 cazuri
de gripă, din care 4 cazuri cu virus gripal tip B, toate la persoane adulte şi un caz cu virus gripal tip A/H1n1 pdm 09, la un copil în vârstă de 3 ani, iar o persoană diagnosticată cu gripa pdm 09 a decedat.

Reamintim populaţiei că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

De aceea, D.S.P Dâmboviţa recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personală şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 Grade Celcius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături).

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE