Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Pentru creștinii ortodocși, a început Săptămâna albă!
12.02.2018, 2:36 pm

Pentru creștinii ortodocși, a început Săptămâna albă, adică aceea în care vor putea mânca lactate, ouă și pește. Pentru credincioși, a fost, aseară, Lăsata secului de carne, iar după această săptămână, începe Postul mare, cel mai aspru dintre posturile ortodocșilor. Credincioșii se pregătesc, astfel, pentru Sărbătoarea Învierii Domnului care va avea loc anul acesta, la aceeași dată, atât la ortodocși, precum și la catolici!

Creștinii ortodocși se află în Săptămâna albă, adică aceea în care mai au voie să mănânce doar brânzeturi, lactate, ouă și chiar carne albă, de pește. De la culoarea acestor alimente, ce pot fi consumate, inclusiv, în zilele obișnuite de post, respectiv, miercuri și vineri, a fost numită și săptămâna dinaintea Postului Paștelui.

Ortodocșii au lăsat, ieri, în Duminica Înfricoșatei Judecăți, secul de carne, de care nu se vor mai atinge până la masa de Sfintele Paști.

Postul Mare este cel mai aspru dintre toate perioadele restrictive de peste an, cu cele mai puține dezlegări la pește comparativ cu Postul Crăciunului din sezonul rece.

Ortodocșii vor avea voie să mănânce pește, de Bunavestire, pe 25 martie și de Florii, cu o săptămână înainte de Paște, respectiv pe 1 aprilie.

Atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici, Postul Paștelui este o perioadă de curățenie trupească și sufletească, în vederea sărbătoririi evenimentului Învierii Domnului.

Postul nu are valoare fără rugăciune, gânduri și fapte bune, și nu este o dietă alimentară.

Medicii nutriționiștii îi recunosc totuși, efectele pozitive pentru detoxifierea corpului, după sezonul rece în care se consumă mai multă carne și chiar grăsimi.

Atât nutriționiștii, cât și teologii, nu recomandă excese, în post, pentru credincioșii obișnuiți.

Reprezentanții bisericii precizează că, numai călugării pot ține un post autentic, la care ajută meditația și rugăciunea.

Copiilor, femeilor însărcinate sau celor care suferă de diverse afecțiuni medicale, nu li se recomandă întregul post, mai spun teologii.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE