Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Doi elevi dâmbovițeni au fost eliminați la probele orale de la Bacalaureat
16.02.2018, 4:48 pm

Săptămâna aceasta, au început probele de evaluare a competențelor din cadrul examenului național de bacalaureat 2018.

În Dâmbovița, la finalizarea înscrierilor, din cele 29 unităţi liceale care școlarizează elevi în clasa a XII-a,  urmează să participe 3384 candidați (2912 din promoţia curentă şi 472 din promoţii anterioare).

La Proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, doi candidați au fost eliminați pentru utilizarea telefonului mobil în timpul probei. Cei mai mulți candidați, 1883, au obținut nivelul de competență experimentat, în timp ce 388 au obținut nivelul de competență mediu.

Proba privind competențele digitale începe astăzi, însă la Colegiul Național ”I. L. Caragiale” Moreni, Ministerul Educației a aprobat începerea probei cu o zi mai devreme din cauza unui număr prea mic de calculatoare față de numărul de candidați. La această probă, care va dura pana marți, sunt înscriși 2713 candidați, o parte a elevilor primind aprobare de echivalare a probei pe baza unor examene susținute anterior.

La Proba de evaluare a comptențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, 2535 de elevi au optat pentru engleză, 318 la franceză, 17 la limba italiană, iar 4 la limba spaniolă, după cum se arată într-un comunicat de presă, transmis la redacție de către Inspectoratul Școlar Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE