Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

În căutarea lui Dragobete, sâmbătă, la Pucioasa!
19.02.2018, 5:11 pm

Centrul Cultural European Pucioasa organizează sâmbată, 24 februarie, evenimentul cultural “ÎN CĂUTAREA LUI DRAGOBETE”.

Manifestarea este prilejuită de ziua lui Dragobete, numit Năvalnicul sau Logodnicul Pasărilor, fecior chipeș și puternic, ce ne aduce iubirea în casă și în suflet.

Legenda spune despre Dragobete că este un personaj mitologic, similar lui Eros, al vechilor greci, si lui Cupidon, al românilor, ce oficia în cer, la începutul fiecărei primăveri, nunta tuturor animalelor, tradiție ce s-a extins treptat și în rândul oamenilor și a dat naștere unor obiceiuri specific românilor din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Astfel, în cadrul manifestării, sâmbătă, de la ora 18:00, a fost programată și conferința “De dragoste/D-ale amorului’’ susținută de conf. dr., Doina Virgina Ișfănoni, etnolog, doctor în estetica artelor vizuale, profesor asociat și cercetător științific. 

Seara se va încheia agreabil cu “VECHI CÂNTECE POVESTIND DE DRAGOSTE”, concert susținut de grupul de muzică veche europeană TRUVERII.

Pentru acest eveniment, se pot face rezervări la telefoanele 0245760688/0734450895, informează Centrul European Cultural Pucioasa.

Accesul publicului nu este liber, iar un bilet costă 10 lei.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE