Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dâmbovița, sub Cod Portocaliu de ger și sub Cod Galben de ninsori abundente și viscol
25.02.2018, 12:27 pm

Meteorologii anunță frig strașnic în următoarele zile în aproape toată țara. 
Începand de astăzi, până în prima zi de martie, la ora 10, meteorologii anunță cod galben de frig în toată țara. Valul de frig va cuprinde treptat România și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Începand de luni dimineața până în dimineața zilei de 1 martie, ANM anunță cod portocaliu de  temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Și județul Dâmbovița se află sub incidența codului portocaliu de ger.

De asemenea, judetul nostru este vizat și de un cod galben de ninsori abundente si viscol, valabil de azi, până mâine, la ora 20. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60...65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea, transmite ANM.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE