Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Elevii claselor a-VIII-a susțin, astăzi și mâine, simularea Evaluării naționale!
05.03.2018, 11:26 am

Începând de astăzi, 5 martie va avea loc simularea evaluarii naționale pentru elevii clasei a VIII-a.

Cele două probe se vor desfășura astăzi, 5 martie la Limba și literatura română și mâine, 6 martie la Matematică.

La acest moment sunt asteptați să susțină simularea celor doua probe 4.662 elevi înscriși în clasa a VIII-a, în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simularea Evaluarii naționale se va face în conditii reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfășurarea corectă a examenului propriu-zis din luna iunie a anului curent.

La finalul săptămânii trecute au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu Inspectoratul Școlar si cu persoanele de contact din unitățile de învățământ. Totodată, au fost instruiți membrii comisiilor de organizare a simulării din unitățile școlare.

Pentru simularea evaluarii naționale au fost organizate la nivel județean, 132 de centre în unitățile școlare care dețin cel puțin o clasa a VIII-a.

Astfel, elevii se vor obișnui cu atmosfera de examen, vor parcurge toti pașii corespunzători unui astfel de examen, iar acest lucru îi va pregăti pe viitorii absolvenți de gimnaziu pentru examenul care va avea loc în luna iunie a acestui an.

În urma desfășurării acestor simulari se vor realiza rapoarte ale unităților de învățământ care vor cuprinde și planuri de acțiune cu măsuri de remediere a situației acolo unde acestea se impun.

Pe baza acestor rapoarte, IȘJ Dâmbovița va elabora un raport care analizeaza rezultatele simularilor în care va fi cuprins și un plan de monitorizare, control și remediere acolo unde rezultatele nu sunt mulțumitoare, informează Inspectoratul Școlar Dâmbovița

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE