Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Noi acțiuni Truck & Bus, soldate cu peste 150 de sancțiuni, în Dâmbovița!
07.03.2018, 1:45 am

Polițiștii din Dâmbovița au desfășurat acțiunea ,,Truck & Bus”, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control au fost organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 26 februarie – 4 martie, polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat în total 633 de autovehicule, iar în cazul a 156 au constatat nereguli.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă, 39 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru consum de alcool și 27 pentru nereguli privind aparatul tahograf.

Alte 17 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de conducere  și de odihnă.

De asemenea, au fost dispuse și 16 imobilizări de vehicule, pentru defecțiuni tehnice, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE