Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Agent de poliție dâmbovițean, reținut într-un dosar de corupție
07.03.2018, 4:32 pm

Un agent de poliție, funcționar în cadrul unei structuri MAI din Dâmbovița, a fost reținut, ieri, în urma unor percheziții efectuate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție.

Activitățile de cercetare penală efectuate în baza ordonanțelor de delegare au relevat faptul că suspectul a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la primirea și procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule.

De asemenea, a rezultat faptul că alți 3 suspecți, persoane fără calitate specială, realizează activități de intermediere a înmatriculării autovehiculelor, facilitând depunerea dosarelor fără existența unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani.

O percheziție a avut loc la sediul unei instituții publice din cadrul MAI, altă percheziție la domiciliul unui suspect, funcționar în cadrul acestei instituții, și alte trei la adresele celorlalți 3 suspecți.

Totodată, au fost efectuate mai multe percheziții corporale și ale unor autovehicule.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 3 inculpați, respectiv agentul de poliție și alte două persoane fără calitate specială, urmând ca aceștia să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de încă un inculpat.

În cauză, alte 14 persoane au fost conduse la unitatea de parchet cu mandate de aducere, fiind suspectate de săvârșirea unor infracțiunii de dare de mită și cumpărare de influență, constând în aceea că ar fi oferit suspecților fără calitate specială, sume de bani în legătură cu intermedierea înmatriculării unor autovehicule.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE