Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mâine se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii!
07.03.2018, 8:58 pm

Mâine se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii! Evenimentul nu este doar unul festiv, ci şi istoric, fiind momentul la care femeile au obtinut dreptul la vot.

Deși se sărbătorește la începutul primăverii, Ziua Internațională a Femeii nu este atat de veche precum cea a Mărțișorului, fiind la origine chiar… un eveniment socialist.

În anul 1908, mișcarea feministă din America organiza un marș de protest pentru dreptul la vot, program de lucru mai scurt și mărirea salariilor, comparativ cu bărbații.

Ulterior la Conferința de la Copenhaga s-a hotărât ca 8 martie să devină Ziua Internațională a Femeii pentru a marca prima dată, la care femeile au obţinut dreptul la vot.

Cu toate că, evenimentul a apărut din dorinţa de egalitate dintre femei şi bărbaţi, unele studii demonstrează că, persoanele de gen feminin încă nu sunt plătite, la locul de muncă, la fel ca şi bărbaţii, nu sunt prezente în acelaşi număr ca aceştia, în afaceri sau politică, iar violenţele comise împotriva lor continuă să fie mult mai grave decât cele suferite de persoanele de gen masculin.

Pe 8 martie este și Ziua Mamei, prilej cu care copiii oferă daruri pentru a le declara sentimentele lor frumoase, celor care le-au dat viață.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE