Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Un mall, un stadion, locuințe ANL și un parc, pe terenul fostei UM de la Gara Târgoviște!
09.03.2018, 9:55 am

Peste 17.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Comunismului, din septembrie 2013 și până în prezent. Acesta este considerat de către turiştii străini un punct de atracţie important, alături de Casa Poporului şi de casa natală a lui Nicolae Ceauşescu de la Scorniceşti.  La acest muzeu, aflat în clădirea care a adăpostit Şcoala de Cavalerie şi unde soţii Ceauşescu şi-au petrecut ultimele zile din viaţă, acolo desfăşurându-se inclusiv procesul şi execuţia acestora, a fost deschisă expoziția permanentă „Metamorfozele unui loc al memoriei”.

La o distanţă de aproximativ un km de Muzeul Comunismului, pe terenul fostei unități militare, va fi construit un mall. Autoritățile județene precizează că acesta nu va afecta în niciun fel activitatea obiectivului cultural.

Totodată, un drum judeţean cu patru benzi va fi construit pe o lungime de 1,2 km, acesta urmând să lege Gara Târgovişte de Şoseaua de Centură (în dreptul străzii Petru Cercel). În acest fel, va fi facilitat accesul turiştilor în zona muzeului.

Autoritățile județene susțin că ideea construirii unui mall şi a stadionului în acea zonă răspunde dorinţelor cetăţenilor şi urmăreşte crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi variate de petrecere a timpului liber, fără ca dâmboviţenii să mai fie nevoiţi să meargă în oraşele apropiate pentru astfel de facilităţi.

Pe terenul ce a aparţinut unităţii militare de la Gara Târgovişte, autorităţile au în derulare şi alte obiective de investiţii precum: locuinţe ANL, noul sediu al Registrului Auto Român Dâmboviţa şi un parc public, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE