Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este cercetat de Direcţia Control Intern a IGPR
12.03.2018, 12:09 pm

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este cercetat de Direcţia Control Intern a IGPR în urma unei investigaţii privind omorul comis în oraşul Titu pe 23 ianuarie. Anuntul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, potrivit Agerpres.

"În ceea ce priveşte infracţiunea de omor din localitatea Titu, au existat în spaţiul public mai multe afirmaţii ale rudelor femeii ucise, în sensul că starea de tensiune şi ameninţările la care a fost supusă victima fuseseră aduse la cunoştinţa Poliţei din Titu, de mai multe ori, anterior omorului. Am cerut atunci să verific acele afirmaţii şi am cerut Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR să facă o investigaţie în acest caz. Vă pot confirma că, în urma verificărilor făcute, s-au identificat posibile abateri disciplinare, motiv pentru care am înaintat materialul conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi am propus cercetarea prealabilă a inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, pentru că această funcţie intră în competenţa de numire a ministrului", a precizat Ioniţă, citat de Agerpres.

IGPR a dispus, de asemenea, atenţionarea şefului Biroului Control Intern din cadrul IPJ Dâmboviţa, pentru prevenirea unor abateri disciplinare şi realizarea unui control tematic de către IGPR pe linia modului de înregistrare a fenomenului infracţional şi de intervenţie la apelurile prin 112 la nivelul IPJ Dâmboviţa. Concluziile controlului arată că polițiștii din Dâmbovița au arătat „superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu” și că nu s-au documentat despre existenţa unor sesizări anterioare ale femeii omorâte de militarul român într-un coafor din localitatea Titu.

De asemenea, dispunerea documentării nu s-a realizat într-un mod din care să reiasă importanţa acordată situaţiei – sarcini precise, încadrate în termene clare - de către şeful I.P.J. Dâmboviţa, iar analizarea informaţiilor primite s-a făcut „în aceeaşi manieră de lejeritate” de către şeful IPJ Dâmboviţa, apreciindu-le suficiente.

Raportul Direcţiei Control Intern mai arată că, deşi IPJ Dâmboviţa a susţinut că a existat o singură sesizare la 112 a femeii ucise, care a primit soluţie de clasare, în urma verificărilor suplimentare dispuse de IGPR a rezultat că au mai existat încă două sesizări, în 17 şi 21 decembrie 2010, ale fostei soţii a bărbatului.

Plutonierul Florin Oprea şi-a înjunghiat mortal concubina în vârstă de 25 de ani într-un coafor din Titu, pe data de 23 ianuarie. Bărbatul este acuzat de omor calificat.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE