Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Mâine e Marți - 13, Ziua Informării Preventive!
12.03.2018, 8:22 pm

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează la nivel naţional „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Începând cu anul 2011, IGSU a identificat ca oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi.


Ziua de "Marţi -13" este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că "ghinionul", de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne.

Cu ocazia “ZILEI INFORMĂRII PREVENTIVE”, marţi - 13 martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa va organiza şi desfăşura “Ziua Porţilor Deschise”, între orele 10:00 - 14:00, atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti, precum şi la Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Potlogi), unde vizitatorilor le va fi prezentată tehnica de intervenţie din dotare şi modul de utilizare a acesteia.

De asemenea, prin cadrele de specialitate ale Inspecției de prevenire, se vor desfăşura activități de informare preventivă, pe timpul executării controalelor de prevenire a situațiilor de urgență la operatori economici și localități.

În această activitate vor fi implicaţi voluntarii ISU şi Serviciile Voluntare, care vor desfăşura acţiuni locale de informare preventivă.

Desfăşurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE