Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Expoziție de Numismatică - Monedele și Bancnotele lumii, la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni!
12.03.2018, 9:39 pm

Eveniment inedit și tot atât de captivant, astăzi, la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, care a găzduit o Expoziție de numismatică  intitulată ,,Monedele și Bancnotele lumii"!

În cadrul expoziției sunt prezentate monede și bancnote românești actuale și retrase din circulație din colecții personale ale părinților elevilor de la Clasa a-II-a B, participanți la eveniment.

Cea mai valoroasă monedă, prezentată în cadrul expoziției, este din argint și a fost emisă în anul 1943.

Expoziția are în prim plan prezentarea cronologică a monedei naționale, dar și prezentarea emisiunilor monetare comemorative.

Expoziția reunește monede și bancnote de pe toate cele 5 continente.

Activitatea este organizată în cadrul Global Money Week cu titlul Money Matters Matter fiind realizată de elevii Clasei a II-a B, la inițiativa profesorului pentru învățământ primar, Daniela Pahome, sub patronajul Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

Pentru realizarea ineditei și interesantei expoziții au răspuns ,,Prezent", părinți și bunici ai elevilor Clasei a-II-a B de la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni. Astfel, activitatea găzduită de Sala de Festivități a instituției de învățământ a fost un real succes, toți elevii școlii fiind interesați să vizioneze expoziția de numismatică, după cum a declarat pentru RADIO MINISAT, organizatorul evenimentului, profesor învățământ primar, Daniela Pahome.

Pe lângă părinții implicați pentru succesul acestui eveniment, la acțiune au fost invitați și părinții copiilor care se confruntă cu absenteismul școlar, a mai precizat organizatorul expoziției, totodată, membru în echipa proiectului ,,Prezent", Daniela Pahome. Este vorba de o serie de acțiuni derulate și la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, în cadrul unui proiect amplu, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Scopul acestor acțiuni este de a combate abandonul sau insuccesul școlar cauzate de frecventarea scăzută a cursurilor școlare. Prin realizarea unor evenimente de acest gen se dorește crearea unui climat cald, familial, în cadrul școlii pentru elevii vulnerabili cu risc de abandon școlar din cauza absenteismului. Acțiunile din cadrul proiectului ,,Prezent" vor continua la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, coordonatorul proiectului la nivelul instituției de învățământ fiind directorul școlii, profesor, Norica Vremăroiu.

                                             Autor: Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE