Radio Minisat - Stiri Targoviste Dambovita - Familii evacuate ca urmare a alunecărilor de teren, la Văleni Dâmboviţa!

Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Familii evacuate ca urmare a alunecărilor de teren, la Văleni Dâmboviţa!
18.03.2018, 9:14 am

Trei familii din Văleni Dâmboviţa au fost evacuate, ieri, din casele lor, după ce s-a reactivat o alunecare de teren, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. Alunecarea de teren s-a produs în punctul Lunca, pe o lățime de cca. 300 m, afectând 11 gospodării. Familiile evacuate s-au mutat la rudele din localitate, întrucât locuinţele lor nu mai prezentau siguranţă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, remis, aseară, la redacţie, drumul sătesc 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de cca.200m, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto.

A fost afectată și rețeaua electrică din zonă, după ce un stâlp de joasă tensiune s-a înclinat. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată rețeaua de distribuție a energiei electrice, mai precizează sursa citată. Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei cu ajutorul unui buldoexcavator. Ieri, la faţa locului a fost preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, însoţit de o comisie formată din reprezentanţii ISU, care au analizat situaţia de la locul evenimentului.

Alunecarea de teren este monitorizată în continuare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Văleni Dâmbovița, urmând ca, mâine, în zona afectată să se deplaseze şi prefectul judeţului, inspectorul şef al ISU Dâmboviţa şi comisia de specialiști formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea și evaluarea pagubelor şi pentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE