Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Activitatea AFM vizează, în prezent, programele Rabla și Casa Verde, a declarat, la Târgoviște, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică!
12.04.2018, 3:01 pm

Astăzi, 12 aprilie, în sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții administrației locale și județene și conducerile Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), reprezentată de Cornel Brezuică, președinte – director general, și Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), reprezentată de Radu Codruț Ștefănescu, președinte, la invitația senatorului Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului României.

În cadrul întâlnirii de astăzi s-a discutat și referitor la aspectele care vizează fondul de mediu.

Discuția a atins problematici precum: împădurirea terenurilor, propuneri legislative pentru reglementarea domeniului, instalații pentru mașini electrice sau legea deșeurilor.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu a ridicat trei probleme esențiale în acest sens și anume: instalațiile pentru încărcarea mașinilor electrice în stațiunile montane și în orașele mai mici, finanțarea localităților pentru rețelele de apă și canal sau eligibilitatea proiectelor privind managementul deșeurilor.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a precizat că, în prezent, activitatea AFM vizează programele „Rabla”, „Casa Verde”, dar și implementarea cu succes a contractelor semnate în anii anteriori.

În scurt timp, va fi posibilă și finanțarea unor proiecte derulate atât de agenții economici cu activitate de profil (proiecte privind instalații de tratare și reciclare), cât și de autoritățile publice locale.

De asemenea, a precizat faptul că, în prezent, legea deșeurilor se află în dezbatere publică, urmând a suferi modificări, dintre care amintim și reglementarea tarifelor la colectare.    

           

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE