Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Dragă Românie, manifestare de 9 Mai, în Parcul Central din Moreni!
09.05.2018, 5:51 pm

Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei trupelor aliate împotriva fascismului și Ziua Europei au fost marcate astăzi la Moreni prin intermediul unor activități organizate de administrația publică locală.

Manifestările s-au deschis cu un TeDeum susținut de preoții de la bisericile creștin-ortodoxe din localitate după care primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a susținut un discurs despre importanța acestor evenimente.

Evenimentul a inclus un recital susținut de Grupul Art Canto Morena, intitulat ,,Dragă Românie".

,,După interpretarea unor melodii emoționante, micii artiști au lăsat să zboare din mâinile lor zece porumbei într-un gest simbolic de a duce în colțurile țării mesajul tinerilor pentru o lume nouă, curată și prosperă, cu respect pentru competență și valoare. Totodată, acest gest a simbolizat exprimarea recunoștiinței și considerației pentru eroii noștri care s-au sacrificat pentru libertatea și demnitatea poporului român acum la marcarea a 141 de ani de la Proclamarea Independenței de la 1877, precum și pentru cinstirea Zilei Europei.", a declarat coordonatorul activității artistice, Daniela Călineț, profesor la Clubul Copiilor Moreni.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui veteran de război, participant activ la Primul Război Mondial, a oficialităților locale, conducerile instituțiilor de învățământ, ale instituțiilor publice, reprezentanți ai partidelor politice, precum și numeroși cetățeni.

Manifestarea s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Central Moreni.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE