Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lobby și advocacy, la Târgoviște, pentru salvarea clădirilor monument istoric!
10.05.2018, 7:31 am

Peste 90 de elevi și studenți dâmbovițeni vor fi implicați, timp de aproape un an de zile, într-un proiect ambițios, care își propune sensibilizarea autorităților, dar și a comunității pentru salvarea clădirilor istorice, ajunse în paragină.  Proiectul “Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei” debutează, sâmbătă, la ora 10.00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Tinerii implicați în proiect vor avea șansa să își formeze competențe specifice proceselor de lobby și advocacy. Profesorii de drept, jurnalism, istorie, filosofie și jurnaliștii care fac parte din echipa proiectului vor instrui și consilia participanții, care vor lucra în grupuri mixte (elevi și studenți), pentru planificarea și desfășurarea mai multor acțiuni de lobby și advocacy. Aceștia vor sugera soluții administrative sau juridice consilierilor locali și parlamentarilor, vor scrie articole pe site și vor fi prezenți în presa locală. Vor crea o hartă virtuală a clădirilor istorice aflate în pericol și vor atrage sprijinul unor grupuri din comunitate.

Proiectul este implementat de Asociația cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei” și Pentas Super Omnia și este finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

"Prin acest proiect vom mobiliza comunitatea și autoritățile locale pentru protejarea și valorificarea patrimoniului istoric al orașului. Situația clădirilor istorice și a monumentelor aflate în pericol dar și a cadrului juridic existent pentru protejarea acestora va putea fi cunoscută de către întreaga comunitate. Târgoviștenii se vor familiariza cu procedurile de lobby și advocacy pentru că cei peste 90 de liceeni și studenți implicați direct în proiect vor concepe și desfășura diverse acțiuni pentru și cu multe categorii de cetățeni din comunitatea locală (inclusiv cu cei care au putere de decizie). Acești tineri vor avea șansa să își formeze competențe specifice proceselor de lobby și advocacy pentru că, timp de peste 7 luni, vor activa creativ și responsabil, ținând cont de efectele fiecărui demers", se arată într-un comunicat al Asociației "Ambasadorii prieteniei".

Nouă mentori vor avea grijă ca activitatea fiecărui grup să fie consistentă, ca grupurile să acționeze coerent și ca tinerii să comunice în mod real cu restul membrilor comunității. Activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite pe site-ul https://lobbyandadvocacy.weebly.com/ și pe Facebook.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE