Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lobby și advocacy, la Târgoviște, pentru salvarea clădirilor monument istoric! Proiectul a debutat, sâmbătă
14.05.2018, 7:09 am

Zeci de elevi și studenți dâmbovițeni s-au reunit, sâmbătă, la Muzeul de Istorie, pentru a face parte dintr-un proiect ambițios, care își propune sensibilizarea autorităților, dar și a comunității pentru salvarea clădirilor istorice, ajunse în paragină. Activitățile din cadrul proiectului „Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile. Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei” se vor întinde pe aproape un an, iar studenții și elevii care își doresc să ia parte la proiect încă se mai pot înscrie.

După ce s-au cunoscut și au aflat ce vor avea de făcut în lunile următoare, participanții au mers să vadă obiectivele vizate de proiect, însoțiți de ghizi, care le-au vorbit despre importanța istorică a acestora, deschizându-le gustul pentru istorie, pentru frumos și, implicit, pentru acțiune.  

Tinerii implicați în proiect vor avea șansa să își formeze competențe specifice proceselor de lobby și advocacy, vor sugera soluții administrative sau juridice consilierilor locali și parlamentarilor, vor încerca să atragă comunitatea, prin diverse acțiuni civice, pentru a susține demersul lor și vor crea o hartă virtuală a clădirilor istorice aflate în pericol. 

Proiectul este implementat de Asociația „Ambasadorii prieteniei” și Pentas Super Omnia, fiind realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

"Prin acest proiect vom mobiliza comunitatea și autoritățile locale pentru protejarea și valorificarea patrimoniului istoric al orașului. Situația clădirilor istorice și a monumentelor aflate în pericol dar și a cadrului juridic existent pentru protejarea acestora va putea fi cunoscută de către întreaga comunitate. Târgoviștenii se vor familiariza cu procedurile de lobby și advocacy pentru că cei peste 90 de liceeni și studenți implicați direct în proiect vor concepe și desfășura diverse acțiuni pentru și cu multe categorii de cetățeni din comunitatea locală (inclusiv cu cei care au putere de decizie). Acești tineri vor avea șansa să își formeze competențe specifice proceselor de lobby și advocacy pentru că, timp de peste 7 luni, vor activa creativ și responsabil, ținând cont de efectele fiecărui demers", se arată într-un comunicat al Asociației "Ambasadorii prieteniei".

Nouă mentori vor avea grijă ca activitatea fiecărui grup să fie consistentă, ca grupurile să acționeze coerent și ca tinerii să comunice în mod real cu restul membrilor comunității. Activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite pe site-urile https://lobbyandadvocacy.weebly.com/, https://ambasadoriiprietenieitargoviste.wordpress.com și pe Facebook.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE