Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Concursul PRIETENII POMPIERILOR - Competiţia tinerilor pompieri
29.05.2018, 12:29 pm

În perioada 30 - 31 mai 2018, pe Stadionul comunal Aninoasa, se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, cu sprijunul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ Dâmbovița.

Concursul se va desfăşura după următorul program:

  • miercuri - 30 mai 2018, ora 10:30 - echipaje baieţi/mixte;
  • joi - 31 mai 2018, ora 10:30 - echipaje fete.

Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi "Prietenii pompierilor" participă la concurs cu un echipaj format din: un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă.

Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.

Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.      

Concursul cuprinde 3 (trei) probe:

  • probă teoretică;
  • 2 (două) probe practice: "Pista cu obstacole" și "Ștafeta de 400 metri cu obstacole".

Această competiție are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul competiţiei fiind acela de a dezvolta la elevi capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, urmărind formarea şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături moral - volitive: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina.

Notă : În cazul în care condițiile meteo nu vor permite buna desfășurare a concursurilor, acestea vor fi reprogramate la o dată ulterioară.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE