Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Controale tematice ale DSVSA Dâmbovița pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare
31.05.2018, 12:34 pm

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița va intensifica în preajma minivacanței de 1 Iunie controalele în unitățile de alimentație publică, pentru a preveni eventuale episoade neplăcute de toxiinfecție alimentară.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, și în minivacanta de Rusalii, DSVSA Dâmbovița a verificat modul în care sunt respectate cerințele și normele legale la unități tip catering, restaurante, pizzerii, laboratoare de patiserie-cofetărie, supermarket-uri sau magazine alimentare.

În acest sens, au fost efectuate 30 controale, în urma cărora au fost constatate unele deficiențe  privind întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, instalațiilor și echipamentelor de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare sau nerespectarea circuitelor funcționale.

Pentru acestea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de peste 19.000 de lei. O unitate a primit Ordonanță de Suspendare Temporară până la remedierea deficiențelor, iar pentru o altă unitate a fost emisă Ordonanță de Interzicere a Activității.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE