Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, gazda festivității de premiere pentru concursuri derulate în cadrul Programul pentru școli al României!
04.06.2018, 11:45 pm

Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni este mâine gazda unei festivități de premiere pentru concursuri derulate în cadrul „Programului pentru școli al României”. Programul este finanțat prin Fondul European de Garantare Agricolă, după cum a precizat pentru RADIO MINISAT, coordonatorul local al concursului, Daniela Pahome, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, condusă de director, profesor Norica Vremăroiu.

Activitățile au fost derulate în 20 de școli dâmbovițene, iar festivitățile de premiere sunt derulate în perioada 4 – 8 iunie de Consiliul Județean Dâmbovița, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Elevii sunt răsplătiți cu premii ce vor consta în diplome și cărți despre alimentația sănătoasă, plus un pachet de rechizite pentru fiecare participant. De asemenea, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Dâmbovița, în 20 de școli dâmbovițene, se vor organiza două concursuri de creație plastică: „Un măr pe zi, o viață sănătoasă” și „Laptele, un aliment sănătos”, la care vor participa 2.400 de elevi.

„Programul pentru școli al României” are două componente: pe de o parte, distribuția de fructe și / sau legume, lapte și produse lactate și produse de panificație și, pe de altă parte, desfășurarea de activități educative, întrucât simpla distribuție a produselor, în absența unor măsuri educative, nu este suficientă pentru a le imprima elevilor și preșcolarilor un stil de viață sănătos.

Dintre obiectivele „Programului pentru școli al României” amintim: conștientizarea preșcolarilor și elevilor, precum și sensibilizarea părinților – pentru a susține și promova o alimentație sănătoasă, bazată pe consumul de fructe și legume, lapte și produse lactate, un stil de viață sănătos și respectul față de viața personală, sănătatea proprie și a celorlalți; deprinderea și fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor și prevenirea diferitelor afecțiuni (obezitate infantilă, diabet și boli cardiovasculare), mediatizând avantajele cu caracter nutrițional și fiziologic ale aportului de vitamine și minerale prin consumul de fructe și legume în stare proaspătă, consumul de lapte și produse lactate; creșterea pe termen scurt și pe termen lung a consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate în dieta copiilor; creșterea gradului de informare despre tipurile de produse alimentare locale și despre combaterea risipei de alimente.

Pe lângă activitățile de promovare a consumului de fructe și legume în școli, pe care le-a susținut și în anii precedenți, în acest an Consiliul Județean Dâmbovița demarează și acțiuni educative pe tema consumului de lactate. De asemenea, CJD își propune să încurajeze, și pe viitor, implicarea cât mai multor școli în activități de acest gen, deoarece, dacă vrem să devenim o generație sănătoasă pe termen lung, trebuie ca în primul rând noi să învățăm principiile unei alimentații sănătoase.

În total, elevi din 20 de unități de învățământ primar dâmbovițene vor beneficia de activități educative efectuate cu scopul de a conștientiza importanța unei alimentații sănătoase, bazate pe consumul de fructe și legume proaspete, de lapte și de produse lactate. 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE