Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a devenit Inspectoratul Copiilor, la Gala Excelenței la Limba și Literatura Română!
17.06.2018, 12:36 am

S-a întâmplat în prima zi din această vacanță mare. Cei mai buni elevi din județul nostru la Limba și Literatura Română au fost invitați la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița pentru a fi răsplătiți ca urmare a performanțelor obținute la olimpiadele școlare din acest an. Pentru că trebuia să aibă un nume, evenimentul s-a numit, în lumea reală, Gala Excelenței la Limba și Literatura română, dar zânele bune care îi călăuzesc pe elevii dâmbovițeni pe acest drum nu și-au lăsat acasă, nici de data aceasta, baghetele magice astfel că manifestarea a devenit o sărbătoare a românismului. Și pentru că a fost Gala olimpicilor la română nu se putea într-un an binecuvântat precum cel al Centenarului, ca evenimentul să nu aducă o dată în plus o lecție despre România frumoasă, așa cum l-a gândit Ea, Zâna bună, Inspector de Limba și Literatura română, doamna Tatiana Ghiță.

Magia a început în fața Inspectoratului Școlar Județean cu cântece și dansuri populare românești, puse în valoare de Călușarii din Găești, îndrumați de coregraful, Marian Grigore. Muzica populară autentic românească a răsunat în fața Inspectoratului Școlar, iar esplanada din fața instituției s-a însuflețit de pașii călușarilor. Olimpicii și profesorii lor au fost invitați apoi în Sala de Festivități a Inspectoratului Școlar Județean unde cu mâna la inimă, ei, românii noștri, care trudesc pe ogorul Limbii române, dând cea mai simplă și pură dovadă de patriotism, au intonat Imnul României.

Cu acest prilej, doamna Inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Gabriela Istrate, a declarat :

,,Mă simt binecuvântată de Dumnezeu să mă aflu astăzi în mijlocul dumneavoastră. Vă mărturisesc, sunt la a-VI-a gală a Excelenței, din aceste zile, dar niciunde nu am întâlnit o atmosferă mai vie, mai trăitoare și simțitoare de românism ca aici la dumneavoastră! Sunteți extraordinari și, în primul rând, vreau să o felicit pe doamna Inspector de Limba și Literatura română, doamna Tatiana Ghiță, pentru toată organizarea de acum.

Mă adresez acum copiilor pentru că ei sunt rațiunea noastră, a actului nostru de învățământ, pentru ei venim la școală și încercăm să le facem o viață mai bună, un drum mai bun, o carieră de succes. Și atunci nu putem decât să îi felicităm pentru rezultatele minunate care le-au obținut în acest an școlar, pentru efortul depus pentru că știm ce înseamnă să te pregătești la toate materiile, dar să mergi și la olimpiadă. Este nevoie de efort suplimentar mai ales că este nevoie ca ei să aibă și copilărie, să aibă timp și pentru o plimbare în natură, dar faptul că s-au aplecat asupra studiului, iar la Limba și Literatura română este nevoie nu numai de învățat, este nevoie de imaginație, de o cultură deosebită. Înseamnă că acești copii sunt cu totul deosebiți. Performanțele lor ne bucură foarte mult și ne dau o garanție că România are un viitor bun prin intermediul unor astfel de copii!

Să felicităm acum profesorii! Profesorii de Limba și literatura română sunt o categorie aparte în rândul tuturor dascălilor. De fiecare dată ne raportăm cu respect la dumneavoastră pentru că sunteți atât un model de românism, de cultură vie, cât și făuritorii unor oameni care învață de la dumneavoastră să se exprime românește, să fie românii care duc această țară mai departe!", a declarat în deschiderea manifestării doamna Inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Gabriela Istrate.

Gala a continuat în spiritul unei emisiuni interactive de televiziune dedicată copiilor, care au venit rând pe rând, alături de amfitrionii evenimentului, doamna Inspector de Limba și Literatura română, Tatiana Ghiță și domnul Inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Sorin Ion. Olimpicii au fost întâmpinați de gazdele evenimentului cu zâmbete calde, cu vorbe frumoase, de încurajare pe drumul performanței, de care copiii au atâta nevoie pentru a crește frumos, chiar și cu glume specifice oamenilor de spirit, într-un firesc specific unei mari familii, al unei comunități a excelenței în care valoarea a triumfat.

Om al cifrelor, domnul Inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Sorin Ion, profesor de matematică, a precizat că au fost alocate, pentru prima dată, fonduri substanțiale, respectiv de 100.000 de lei, pentru premiera olimpicilor dâmbovițeni. Premiile în bani au fost acordate de către Consiliul Județean Dâmbovița.

În total, la Limba și Literatura română au fost obținute anul acesta de către elevii dâmbovițeni, 76 de premii și 284 de mențiuni. Pentru olimpicii dâmbovițeni la Limba și Literatura română au fost astfel atribuite fonduri în valoare de 7.540 de lei.

Evenimentul a curs viu și firesc, copiii s-au simțit ca la ei acasă, fiind așteptați în sala Inspectoratului Școlar, alături de diplome și premiile în bani chiar și cu prăjituri și cireșe ca la o petrecere dedicată lor. Și cu toate că vacanța mare începuse, cu toate că era sâmbătă nimeni nu se grăbea acasă. Cu toții, voiau să mai rămână alături de ea, Școala, o prietenă bună care deschide drumuri magice acelora care sunt sârguincioși. ,,Iar în Dâmbovița, Româna este o poveste cu zâne pentru că există ea, doamna Tatiana Ghiță, Inspectorul de Limbă și Literatura română", după cum a punctat unul dintre responsabilii Centrului Metodic Pucioasa, doamna profesoară de Limba și Literatura română, Aurora Zamfir.

Ca în fiecare basm cu zâne există și părinți fără de care zborul unui copil nu ar fi atât de lin și frumos. Trăind într-o lume în care on.line-ul are locul său în povestea noastră, iată și un mesaj de felicitare adresat pe o rețea de socializare de doamna Georgiana Știrbescu, mama Andrei Știrbescu, una dintre campionele olimpiadelor la Limba română : ,,Aflată sub semnul Centenarului, Gala Excelenței de anul acesta, la Limba romană, a avut loc sub deosebita organizare a Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița - care merita depline felicitări-și cu un lăudabil sprijin din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Olimpicii județului au fost aplaudați și recompensați pe măsura efortului depus. Felicitări, copii creativi! Mulțumim domnilor profesori și doamnei inspector, Tatiana Ghiță, pentru preocuparea permanentă față de copii - viitorul educat al acestei țări!"

Pentru că azi a fost despre o poveste cu română, zâne și cireșe cum am putea încheia altfel decât cu urarea șoptită pentru copii chiar de către ea, Zâna de la Română, doamna Tatiana Ghiță: ,,Drum bun, Cireșari! Să ne vedem cu bine într-un mai 2019, tot pe vremea cireșelor, cu roade bogate de la olimpiade!"


Autor : Mădălina Zamfir

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE