Radio Minisat - Stiri Targoviste Dambovita - În Dâmbovița, procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională este de 65,8%

Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

În Dâmbovița, procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională este de 65,8%
20.06.2018, 9:32 am

Au fost publicate rezultatele înainte de contestații la Evaluarea Națională.

Din cei 150.000 de elevi care au susținut acest examen, 4000 sunt dâmbovițeni. Prima medie în Dâmbovița este 9.95. Trei elevi au obținut acest rezultat. Este vorba despre o elevă de la Colegiul Național Vladimir Streinu din Găești, o elevă de la Școala Coresi Târgoviște și un elev de la aceeași școală.

Anul acesta, au fost obținute fie note de 10 la Limba Română, fie note de 10 la matematică, dar nu au fost obținute medii de 10.

Procentul mediilor peste 5 în Dâmbovița, anul acesta, înainte de contestații, este de 65,8%, spre deosebire de 2017, când procentul de promovare a fost de 74,95%. De asemenea, anul trecut s-au înregistrat 11 medii de 10 în Dâmbovița.

Anul acesta, elevii dâmbovițeni s-au descurcat mai bine la Limba Română, acolo unde a fost înregistrat un procent al notelor peste 5 de 78,54%. La Matematică a fost obținută o medie de 65,78%.

Două școli din județul Dâmbovița au promovare zero. Este vorba despre Școala Gimnazială din Cornățelu și Școala Gimnazială din Românești – Potlogi.

Promovare de 100% au reușit doar șase unități școlare din cele 113 în care s-a organizat examenul: Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, Colegiul Național „Vladimir Streinu” Găești, Seminarul Teologic Ortodox „Sf Ioan Gură de Aur” Târgoviște, Școala Gimnazială „Ion Mareș” din Vulcana Băi și Școala Gimnazială Vulcna Pandele.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE