Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Târgoviștea poartă ie, duminică, în Parcul Chindia!
22.06.2018, 9:28 am

Evenimentul cultural ,,Târgoviștea poartă ie’’ organizat de Consiliul Județean Dâmbovița,  prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, le va oferi anul acesta dâmboviţenilor prilejul de a se bucura de o expoziție de artă populară, momente artistice susținute de către elevii Școlii Populare de Arte ,,Octav Enigărescu’’ și ateliere de coronițe, unde vom împleti cununi de flori, din spice de grâu.

Întreg evenimentul se va desfăşura duminică, 24 iunie, începând cu ora 17.00, în Parcul Chindia, lângă Moara de lemn.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an în data de 24 iunie, pentru a promova cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii.

Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.  

Evenimentul promovează folclorul, ca latură im­por­tantă a sufletului românesc, o incursiune în satul de altădată şi o întoarcere la valorile străbune; IA fiind elementul central, dovada clară a folclorului românesc.

Vom afla povestea iei: cum se cosea, când erau momentele cele mai importante pentru realizarea ei, cromatică, simboluri și multe lucuri neștiute încă. Evenimentul este unul cu cod vestimentar: poartă o ie!, mai transmite Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE