Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Povestea pâinii cu Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, în Franța, în cadrul unui proiect Erasmus!
10.07.2018, 4:28 pm

În perioada 3-9 iunie 2018, trei cadre didactice și șase elevi de la Școala Gimnazială Nr.4 Moreni au participat la cea de-a doua activitate învățare cu elevii din cadrul proiectului Erasmus+ À la recherche du pain quotidien à travers la Méditerranée.

Cadrele didactice de la instituția de învățământ din Moreni care au participat la mobilitatea din Franța sunt directorul Școlii Gimnaziale Nr.4 Moreni, profesor Norica Vremăroiu, Violeta Brehui, profesor de limba franceză și Amalia Negoescu, profesor de istorie.

Mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus a avut loc la Colegiul Sacré Cœur din Aix En Provence, Franța.

Activitățile au fost variate: prezentarea simbolului pâinii în literatură, pictură sau muzică.

Fiecare țară parteneră a prezentat diverse lucrări pe această temă, iar cadrele didactice și elevii de la Școala Gimnazială Nr.4 Moreni au dus în Franța și povestea iei românești. Astfel, reprezentanții grupului de profesori și elevi din Moreni au îmbrăcat cu mare drag, la activitățile din cadrul proiectului Erasmus, bluza nobilă creată de străbunii noștri.

În cadrul activităților, au fost programate vizitarea unei brutării, a Muzeului Mucem din Marseille, o întâlnire cu un nutriționist, vizionarea unui film pe tema fluxurilor migratoare și dezbateri pe marginea acestuia, vizitarea Muzeului Brutăriei din Bonnieux unde elevii au lucrat pe ateliere.

De asemenea, a avut loc prezentarea de către un ghid a  cartierelor de imigranți din Marseille.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE