Minisat Explorer
Sergiu Dumitru

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Rezultate mai bune decît anul trecut la Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice vacante și rezervate din învățământul dâmbovițean
17.07.2018, 6:14 pm

Rezultatele sunt bune la Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice vacante și rezervate din învățământul dâmbovițean, sesiunea iulie 2018, informează Inspectoratul Școlar Dâmbovița.

82,10% dintre candidati au promovat înainte de contestații cu note peste 5 și 48.28% au promovat cu note peste 7 (în creștere cu aproximativ 10 procente față de anul trecut). Au fost trei note de 10 la matematică, educatoare și muzică.

S-au înscris 712 cadre didactice pentru cele 40 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată, însă la examenul din 11 iulie au participat 553 candidați.

Cea mai mare concurență a fost la limba română, unde 61 de candidați au dat examen pentru un singur post pe perioada nedeterminată. 93 de candidați s-au luptat pentru unul dintre cele 4 posturi vacante de educatori, 114 candidați învățători vânează doar 13 posturi disponibile. Concurență acerbă a mai fost la educație fizică și sport, la limbile engleză și franceză. La polul opus: 4 catedre vacante de muzică instrumentală și doar un candidat.

Una dintre concluziile comunicatului IȘJ Dâmbovița este că participarea absolvenților din promoția 2018 a fost destul de modestă, în proporție de 20%.

La nivelul întregii țări, rata notelor peste 7 obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului de titularizare este de 47,40%, înaintea contestaţiilor, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE