Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Lecții de educație rutieră, azi, la Complexul Curtea Domnească Târgoviște!
25.07.2018, 4:01 pm

Lucrătorii din cadrul Structurii de prevenire a criminalității și polițiștii Serviciului Rutier au susținut azi lecții de educație rutieră la Complexul Muzeal Curtea Domnească, în cadrul Campaniei „Vacanță în siguranță”.

La activități au participat copii, cadre didactice și specialiști de la Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu din Târgoviște, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmbovița, Centrul de voluntariat Crucea Roşie Dâmbovița, Organizația Salvați Copiii.

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, elevii înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

Reprezentanții Crucii Roşii au simulat o intervenție în cazul unui eveniment rutier, prin care cei mici au observat tehnicile efectuării unui masaj cardio-respirator și au avut șansa de a pune în practică cele învățate, sub atenta îndrumare a paramedicilor și voluntarilor.

În cadrul acțiunii, un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmbovița a a vorbit despre efectele consumului de tutun și alcool, în special la vârsta preadolescenței, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE