Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Începe Tabăra de Astronomie PERSEIDE!
30.07.2018, 8:45 am

Mâine, începe a 26-a ediție a Taberei de Astronomie PERSEIDE, manifestare organizată, anual, de Societatea Astronomică Română de Meteori. Aceasta se va derula în două etape. Astfel, până pe 5 august, va avea loc, în localitatea Runcu,  Școala de vară de meteori și astronomie generală.

Participanții vor lua parte la sesiuni și ateliere de lucru de inițiere în astronomie generală, vor învăța să folosească harta cerului, instrumentele astronomice și vor face observații prin telescop. De asemenea, vor fi organizate o expoziție de fotografie de meteori și o bibliotecă de carte astronomică.

În cea de-a doua parte, va fi organizată, în perioada 8-15 august, o tabără de observare a maximului de activitate a curentului de meteori Perseide, în Munții Cindrel. Prima ediție a taberei Perseide a avut loc, în anul 1993, la Târgoviște, pe dealul situat lângă Mănăstirea Dealu, fiind prima tabără națională de astronomie.

Organizarea acestei tabere a adus România pe locul 1 în lume în promovarea mișcării de observare a meteorilor, loc consfințit la Conferința Mondială de Meteori din Franța din 1993. Ulterior, prin organizarea anuală a taberei, aceasta s-a transformat în cea mai amplă și complexă manifestare de gen pe plan european, se arată într-un comunicat al Societății Astronomice Române de Meteori.

Din anul 2000, tabăra s-a mutat de la Târgoviște din cauza creșterii poluării luminoase.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE