Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Azi începe Postul Maicii Domnului!
01.08.2018, 9:48 am

Pentru creştinii ortodocşi, astăzi, a început Postul Sfintei Mării! Acesta va ţine până pe 15 august, când va fi sărbătorită Măria Mare, după cum se spune popular.

Ortodocşii dâmboviţeni au, în această perioadă, o sărbătoare în plus faţă de ceilalţi credincioşi, fiind vorba de Sfântul Nifon. De asemenea, în acest post mai este și o altă sărbătoare, respectiv Schimbarea la Față pr 6 august când este dezlegare la pește.

Postul Sfintei Mării este unul dintre cele mai uşoare perioade restrictive, rânduite de Biserica Ortodoxă de-a lungul anului. Acesta este asemănător, ca durată şi reguli cu Postul Sfinţilor Petru şi Pavel.

Din acest motiv, este ales de către credincioşii, care din motive de sănătate, nu pot ţine posturile aspre de peste an, în special, Postul Paştelui.

Credincioşii cu diverse probleme de sănătate sau care au stil de viaţă, ce nu le permite să postească, în celelalte perioade, au acum posibilitatea să se împărtăşească, după această perioadă relativ scurtă.

În plus, este vară şi nutriţioniştii ne recomandă mai multe fructe şi legume, astfel că, poate fi şi un regim de detoxifiere cu aport crescut de vitamine.

Cu toate acestea, postul nu este o dietă şi nu are nicio valoare fără rugăciune şi îmbunătăţirea întregului stil de viaţă, când credincioşii trebuie să fie mai buni şi iertători, pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu.

Comparativ cu ceilalţi credincioşi din ţară, dâmboviţenii au o sărbătoare în plus, celebrată doar în această zonă. Este vorba de Sfântul Nifon, pe 11 august, când credincioşii au dezlegare la peşte şi vin.

Cu prilejul acestei sărbători, numeroşi credincioşi vin în pelerinaj la Catedrala Mitropoliei din Târgovişte, unde se află moaştele Sfântului Nifon, Mitropolitul Ţării Româneşti.

Postul Adormirii Maicii Domnului se va încheia pe 15 august. Pentru că sărbătoarea de Mărie Mare după cum se spune popular pică într-o miercuri, va fi dezlegare la pește, dar nu și la alimente de dulce, lactate, brânzeturi, ouă și carne.

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE