Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

DSU face verificări la Ambulanţa Dâmboviţa privind gestionarea unui apel făcut după accidentul de luni, de la Bolovani
29.08.2018, 11:17 am

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă pe site-ul său că face verificări la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa privind modul de gestionare de către dispecer a unui apel făcut de un bărbat care a preluat copilul de 8 ani, aflat în comă, în urma accidentului produs luni la Bolovani.

DSU s-a autosesizat în această situație și a solicitat conducerii Serviciului de Ambulanță Dâmbovița verificarea aspectelor referitoare la acest caz, precum și raportarea tuturor informațiilor verificate. În plus, conducerea DSU a dispus măsuri pentru constituirea comisiei de disciplină la nivelul SAJ Dâmbovița pentru evaluarea modului de preluare și gestionare a apelului de către dispecerul de serviciu, urmând ca toate aspectele constatate să fie comunicate publicului, se precizează în informarea de pe site-ul DSU. 

Presa locală a relatat că un bărbat care a preluat copilul rănit în accidentul rutier produs la Bolovani, pentru a-l transporta spre spital, a sunat la 112 pentru a fi trimisă o ambulanţă cu care să se întâlnească, astfel încât copilului să i se acorde cât mai repede primul-ajutor. Pe înregistrare se aude cum apelul este preluat abia după mai mult timp, iar, când prinde legătura, dispecerul de la Ambulanţă îi spune barbatului să ducă el copilul la spital, întrucât nu există ambulanţe disponibile.

Minorul a ajuns în cele din urmă la Unitatea de Primiri Urgențe din Titu, iar apoi a fost transportat în comă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE