Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Din septembrie, încep controalele pompierilor în școlile care nu au autorizație de securitate la incendiu. Doar 63 de clădiri din 596 dețin autorizație de securitate la incendiu
29.08.2018, 1:16 pm

Pompierii dâmbovițeni informează într-un comunicat că, începând de la 1 septembrie, timp de două luni, vor fi efectuate controale de prevenire la unitățile de învățământ din județ care își desfășoară activitatea în construcții care au fost puse în funcțiune fără obținerea autorizației de securitate la incendiu și care nu au întreprins niciun demers pentru obținerea respectivului act administrativ.

Inspectoratul pentru Situații de Urgența Basarab I Dâmbovița prezintă în respectivul comunicat care este  situația securității la incendiu a unităților de învățământ din județ.

În Dâmbovița, din cele 596 de clădiri în care funcționează 530 de unități de învățământ, 103 clădiri nu au autorizație la incendiu. Doar 63 de clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu, iar 430 de clădiri nu fac obiectul autorizării.

Potrivit ISU Dâmbovița, în primele șapte luni ale anului, au fost depuse 73 de cereri pentru emiterea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu, din care au fost respinse 24 de cereri. Au fost însă emise 13 avize și o autorizație de securitate la incendiu.

În aceeași perioadă de referință, inspectorii de prevenire au executat controale la 33 de unități de învățământ, identificând 50 de deficiențe și aplicând 35 de sancțiuni contravenționale. ISU Dâmbovița mai precizează în comunicat că, în timpul controalelor, au fost desfășurate 14 activități de informare preventivă pentru cunoașterea pericolelor și prezentarea regulilor de comportare din unitățile de învățământ. Astfel, s-au desfășurat 4 exerciții de evacuare în cazul producerii unui incendiu sau cutremur, la care au participat 522 de cadre didactice, personal auxiliar și elevi.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE